کاربر: میهمان
با پزشکان معرفی شده در این سایت تماس بگیرید و مشکلات خود را مطرح نمایید  

درمان سرطان مری

روش های جراحی سرطان مری

جراحی سرطان مری

جراحی، روش مناسبی برای درمان سرطان مری در مراحل اولیه بیماری (مرحله I و مرحله II ) می باشد. برای درمان سرطان مری در مراحل پیشرفته تر، دیگر روش های درمانی از قبیل پرتو درمانی و شیمی درمانی را با هم ترکیب می کنند. می توان از این معالجات برای کوچک کردن تومور در پیش از جراحی استفاده کرد. اگر در مری سرطان دیده شود، غدد لنفاوی را نیز درخلال جراحی برمی دارند تا آنها را از بابت وجود سرطان تست کنند.

سرطان یاخته های پولکی مری را نمی توان با جراحی مداوا کرد. برای مداوای این نوع سرطان مری، روش های گوناگونی از قبیل شیمی درمانی و پرتو درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

روش های جراحی سرطان مری

Esophagectomy باز

درخلال Esophagectomy باز، جراحی بخشی از مری را برمی دارد؛ میزان بخش برداشته شده بستگی به مرحله پیشرفت تومور دارد. در هنگام انجام این عمل، چند برش بر روی شکم، سینه یا گردن ایجاد می شود. در برخی از موارد، در هر سه ناحیه یاد شده برش ایجاد می شود. محل برش ها بستگی به موقعیت بخش سرطانی دارد.

Esophagectomy با کم ترین حالت تهاجمی

اگر بخش متاثر از سرطان کوچک باشد، می توان بجای Esophagectomy باز، از این روش استفاده کرد. این روش با ایجاد چند برش کوچک بجای یک یا دو برش بزرگ انجام می شود. درخلال این نوع جراحی سرطان مری، جراح از یک laparoscope (لوله ای بلند که دوربینی به سر آن وصل است) استفاده می کند تا در برداشتن بخشی از مری به او کمک کند. هنگامی که بخشی از مری و یا همه آن برداشته شد، بخش باقیمانده به هم متصل می شود. اگر بخش پایینی مری برداشته شود، بخش باقیمانده را به معده متصل خواهند کرد.

قطع کردن Mucosal آندوسکوپیک

قطع کردن Mucosal آندوسکوپیک (EMR) یک روش با کم ترین حالت تهاجمی برای برداشتن بافت سرطانی مری است. از این روش برای برداشتن سرطان مری در مراحل بسیار اولیه آن و گاهی نیز برای تشخیص سرطان استفاده می شود. درخلال انجام EMR ، یک لوله باریک (آندوسکوپ) از طریق گلو به پایین فرستاده می شود. ابزارهایی به آندوسکوپ وصل می کنند که بتوانند تومور را بیرون بیاورند. این نوع جراحی سرطان مری، جایگزینی برای esophagectomy است که استفاده از آن بستگی به مرحله پیشرفت سرطان و نوع سرطان دارد.

پرتو درمانی برای سرطان مری

در پرتو درمانی از تابش پرتوها برای نابود کردن یاخته های سرطانی بهره می گیرند. این نوع درمان، روش مناسبی برای بیمارانی است که در مرحله III از سرطان مری هستند. از پرتو درمانی اغلب به همراه شیمی درمانی استفاده می شود. اگر پرتو درمانی در پایین آوردن شدت سرطان مری موفقیت آمیز باشد، می توان پس از آن از جراحی استفاده کرد.

در مراکز درمانی پیشرفته از پرتو درمانی های پیشرفته هنگامی استفاده می شود که قرار به انجام جراحی نباشد. می توان از پرتو درمانی برای کوچک کردن تومور استفاده کرد تا برداشتن آن با جراحی آسان تر شود. پرتو درمانی را می توان پس از جراحی نیز انجام داد تا بتوان هرگونه یاخته های سرطانی باقیمانده پس از درمان مقدماتی سرطان مری را نابود کرد.

دو نوع پرتو درمانی مقدماتی برای درمان سرطان مری ارائه می شود:

  • پرتو درمانی با تابش بیرونی (EBRT): در این روش از تابش پرتوها از بیرون بدن برای درمان سرطان مری استفاده می شود.

  • Brachytherapy با دوز بالا (پرتو درمانی داخلی) (HDR): در این روش از پرتوها بصورت داخلی استفاده می شود و این کار با قرار دادن ساچمه های رادیواکتیو در نزدیکی محل بخش سرطانی انجام می شود.

پیش از درمان سرطان مری، در خلال درمان و پس از آن، روشی برای جلوگیری از هرگونه عوارض جانبی مربوط به پرتو درمانی و مدیریت بر این عوارض بکار می رود، عوارضی از قبیل از قبیل مشکل در بلع غذا. پیش از آغاز پرتو درمانی، اغلب وسیله ای در مری قرار داده می شود. ممکست که یک لوله غذا رسان موقت نیز مورد نیاز باشد تا بتوان مواد مغذی را به بدن بیمار رساند. تیم مراقبت پزشکی، برنامه ای ویژه بیمار فراهم می کند.

 

پرتو درمانی با تابش بیرونی (EBRT) برای سرطان مری

پرتو درمانی با تابش بیرونی (EBRT)، یاخته های سرطان مری را از بیرون بدن هدف می گیرد. پرتوهای با انرژی بالا با استفاده از یک نوع دستگاه پرتو ایکس ویژه که شتاب دهنده خطی نامیده می شود، استفاده می شود. این دستگاه پرتوها را به شکل تومور درمی آورد.

این نوع پرتو درمانی به پزشکان امکان می دهد که تومور را با دوزهای بالای پرتو هدف بگیرد و این در حالیست که بافت ها و اندام های مجاور از پرتو درامان می مانند. EBRT درمان بدون دردی است که هر بار فقط چند دقیقه طول می کشد.

EBRT را می توان با شیمی درمانی یا جراحی نیز ترکیب کرد. همچنین از برخی انواع پرتو درمانی برای مدیریت عوارض جانبی استفاده می شود، عوارضی از قبیل خون ریزی مری.

 

Brachytherapy با دوز بالا (HDR) برای درمان سرطان مری

Brachytherapy با دوز بالا (HDR) پرتو درمانی دقیقی را فراهم می کند در حالی که بافت های سالم پیرامونی از تابش به دور می مانند.

این نوع پرتو درمانی داخلی، امکان آن را می دهد که دوز زیادی از پرتوها به درون یا نزدیکی محل سرطان مری داده شود تا بتوان یاخته های سرطانی را با دقت بیشتری از بین برد. HDR Brachytherapy به پزشکان امکان آن را می دهد که دوز بالایی از تابش داده شود درحالی که بافت سالم مری و معده از آسیب پرتوها به دور بمانند.

برخلاف Brachytherapy، Brachytherapy از ساچمه های موقتی در بدن استفاده می کند که این کار از طریق لوله های باریک توخالی انجام می شود. تعیین مکان لوله ها باید بسیار دقیق باشد تا بتوان مطمئن شد ساچمه ها به گونه مناسبی قرار گرفته اند. ساچمه ها بر روی تومور یا پیرامون آن باقی گذاشته می شوند تا بتوان میزان درستی از پرتوها را تاباند. از سیستم های با هدایت کامپیوتری استفاده می شود تا کنترل شود که ساچمه ها تا چه فاصله ای در لوله به پیش می روند و تا چه مدت در لوله ها باقی می مانند. این روش پرتو درمانی، روشی سریع تر و کارآ تر می باشد.

مشکل در بلع، یکی از عوارض جانبی متداول درمان سرطان مری است. اغلب یک لوله غذا رسان پیش از آغاز پرتو درمانی قرار داده می شود و می توان وسیله ای را برای باز نگه داشتن مری قرار داد.

HDR Brachytherapy را می توان برای بیماران سرطان مری انجام داد تا خون ریزی مری کم شود.

پرتو درمانی را می توان در ترکیب با شیمی درمانی برای درمان سرطان مری بکار برد. دوره معالجات بستگی به مرحله سرطان مری و نوع آن دارد.

 

پرتو درمانی با شدت تنظیم شده (IMRT) برای سرطان مری

پرتو درمانی با شدت تنظیم شده (IMRT) یک سیستم بسیار پیشرفته است. از این روش برای درمان تومورهای سرطان مری در حالتی که بافت سرطانی دور از دسترس باشد، استفاده می شود که دقت بالاتری نیز نسبت به پرتو درمانی سنتی دارد و درنتیجه می توان از دوزهای بالاتر تابش بدون آسیب رسیدن به بافت سالم پیرامونی استفاده کرد.

در IMRT از طراحی سه بعدی برای هدف گیری سرطان مری از هر زاویه ای استفاده می شود. چون در این روش، پرتوها با شکل تومور تطابق داده می شود، می توان یاخته های سرطانی را همزمان با مقادیر گوناگونی از پرتوها هدف قرار داد.

IMRT با پرتو درمانی مرسوم برای سرطان مری چندین تفاوت دارد. در IMRT این ویژگی ها وجود دارد :

  • از نرم افزار نیرومند و پیشرفته ای استفاده می کند تا برنامه درمانی دقیق تری انجام شود و دوز دقیقی از تابش براساس سایز تومور، شکل تومور و موقعیت آن بدست آید.

  • دوز تابش با شکل سه بعدی واقعی که از تومور بدست می دهد و شامل شکل های مقعر و پیچیده ای است، تطبیق داده می شود.

  • تنظیم شدت پرتوهای تابشی درخلال درمان با دقت لیزری انجام می شود.

روش IMRT بعلت دقتی که دارد می تواند یک گزینه درمانی باشد حتی اگر بیمار، ماکزیمم دوز قابل دسترس سرطان مری سنتی را دریافت کرده باشد.

 

.TomoTherapy برای سرطان مری

یکی از روش های درمان سرطان مری که در مراکز درمانی پیشرفته از آن استفاده می شود TmoTherapy است که نوعی پرتو درمانی با شدت تعدیل شده (IMRT) است؛ این روش درمانی، دقت فناوری سی تی اسکن را بکار می گیرد تا بتوان آسیب به بافت های سالم را به حداقل رسانید.

پرتوهای تابشی مورد استفاده در خلال TmoTherapy مستقیما بر روی بافت سرطانی هدف گیری می شود و این با کمک سی تی اسکن داخلی انجام می شود. این به پزشکان کمک می کند تا درخلال پرتو درمانی، تصویر روشنی از موقعیت تومور داشته باشند.

دستگاه TmoTherapy یک ساختار گرد ویژه خود دارد که امکان آن را می دهد تا پرتوها، بافت سرطانی را از هر زاویه ای هدف قرار دهند که این دقت خیلی بیشتری را سبب می شود.

TmoTherapy مزایای متعددی دارد:

  • پیش از هر جلسه درمانی - با فناوری پیشرفته اسکن، یک تصویر سه بعدی از بدن تهیه می شود، به گونه ای که پرتوهای تابشی می توانند برطبق سایز، شکل و موقعیت تومور در آن روز خاص هدف گیری شوند.

  • درخلال درمان- می توان شدت و راستای پرتوها را در آن واحد تنظیم کرد. شیوه انقلابی مورد استفاده سبب می شود که هر یک از لایه های تومور در یک زمان مداوا شوند.

  • پس از درمان- عوارض جانبی به حداقل می رسند چون تابش کم تری به بافت ها و اندام های سالم می رسد.

در مورد بسیاری از بیماران سرطان مری که تولرانس ماکزیممی از تابش دریافت کرده اند، TmoTherapy می تواند گزینه درمانی مناسبی باشند.

 

شیمی درمانی سرطان مری

شیمی درمانی برای سرطان مری

در مراکز درمان سرطان از معالجات هدفمند برای درمان سرطان مری استفاده می شود. شیمی درمانی نوعی درمان برای سرطان مری است که یاخته های سرطانی را با جلوگیری از رشد و تکثیر آنها از بین می برد. داروهای شیمی درمانی از طریق وریدی، با تزریق و یا از راه دهان به بدن بیمار داده می شود.

مدیریت عوارض جانبی شیمی درمانی

اگر شیمی درمانی بخشی از برنامه درمانی سرطان مری باشد، می توان آن را با پرتو درمانی یا جراحی همراه کرد. براساس مرحله سرطان، شیمی درمانی را می توان به عنوان بخشی از درمان مقدماتی پیش از جراحی یا پس از آن انجام داد تا بتوان یاخته های باقیمانده سرطان در منطقه مری را نابود کرد.

 

درمان فتودینامیک سرطان مری

درمان فتودینامیک (PDT) یک درمان نوین در برخی از مراکز درمان سرطان می باشد که بوسیله آن یاخته های سرطان مری را نابود می کنند درحالی که بافت سالم از آسیب به دور می ماند. در این درمان سرطان مری از داروهای فعال شده به نور بهره می گیرند که فقط در یاخته های سرطانی جمع می شوند و این یاخته ها را به نور حساس تر می کنند. سپس پزشک یک نور لیزری ویژه در مورد منطقه زیر تاثیر سرطان بکار می برد که این کار با هدایت توسط تصویربرداری انجام می شود. هنگامی که لیزر می درخشد، سبب واکنشی در یاخته های سرطانی و حذف آنها می شود.

اغلب این شکل از درمان برای مداوی سرطان مری در مرحله I و یا برای تسکین گرفتگی مری بکار می رود. انجام این روش چند دقیقه طول می کشد و می تواند بصورت سرپایی انجام شود. درمان فتودینامیک نسبت به سایر معالجات سرطان مری از جمله جراحی، خطرات کم تری را به همراه دارد.

 

تغذیه درمانی سرطان مری

در مراکز درمانی، برنامه تغذیه ای ویژه هر بیمار تهیه می شود تا بیمار بتواند قدرت خود را در مبارزه با بیماری حفظ کند.

کارشناس تغذیه وضعیت تغذیه بیمار را بررسی خواهد کرد و براساس نیازهای او، برنامه ای تهیه می شود تا از سلامت او پشتیبانی شود. برنامه غذایی بیمار برای کاهش و مدیریت عوارض جانبی مربوط به معالجات سرطان مری می باشد و نیز برای ایجاد دفاع طبیعی بدن بیمار در برابر بیماری.

پرتو درمانی یک روش مداوای متداول برای سرطان مری است و لازمست که عوارض جانبی آن بخوبی کنترل شود. یکی از عوارض جانبی پرتو درمانی، دشواری در بلع غذا است. می توان یک لوله غذا رسانی را پیش از آغاز پرتو درمانی در محل قرار داد تا درخلال درمان، تغذیه مناسب بیمار انجام شود. پس از پایان درمان و هنگامی که بیمار بتواند براحتی غذا را ببلعد، لوله غذا رسانی برداشته می شود.

کارشناس تغذیه به کمک سایر اعضاء تیم مراقبت ازجمله مسئول naturopathic ، سلامت و راحتی بیمار را درخلال معالجات برعهده می گیرد. اگر بیمار دچار عوارض جانبی ناشی از معالجات می باشد، برنامه غذایی او تغییر داده می شود.

تغذیه مناسب درخلال معالجات و پس از آن، نقشی اساسی دارد.

 

مدیریت و کنترل درد برای سرطان مری

مسئولین مدیریت درد، وضعیت بیمار را بررسی می کنند که این کار با بهره گیری از ابزارهای گوناگونی از جمله شاخص های مدیریت درد و روش های پیگیری نشانه های بیماری انجام می شود. هنگامی که درد ارزیابی می شود، یک برنامه فراگیر متناسب با نیازهای بیمار فراهم می شود

همچنین روش های غیرتهاجمی گوناگونی وجود دارد که به مدیریت عوارض جانبی معالجات سرطان مری کمک می کند. Brachytherapy یکی از این روش هاست. اگر پس از مداوای سرطان مری خون ریزی وجود داشته باشد، پزشک می تواند Brachytherapy موضعی را برای محل مورد درمان بکار برد. اگر مری پس از درمان خیلی تنگ شود، وسیله ای را برای بازنگه داشتن آن کار می گذارند.

شیوه درست بستگی به عوامل گوناگونی دارد ازجمله مرحله بیماری، شدت درد و نوع سرطان. از شیوه های گوناگونی بشرح زیر استفاده می شود:

  • روش های طب ذهنی- جسمی مانند هدایت با تصویرسازی ذهنی و تمرینات ریلکسیشن.

  • پرتو درمانی برای کوچک کردن تومور.

  • جراحی برای برداشتن بخشی از تومور.

  • انسداد عصب برای جلوگیری از رسیدن سیگنال های درد به مغز.

  • داروهای ضد درد.

درخلال درمان سرطان مری، تیم مدیریت درد، وضعیت درد بیمار را زیر نظر خواهد گرفت و درصورت نیاز، دوره درمان را تنظیم خواهد کرد. مسئول مدیریت درد با اعضاء تیم مراقبت از بیمار مشورت خواهد کرد تا از درستی شیوه بکار رفته مطمئن شود.

 

طب Naturopathic برای سرطان مری

طب Naturopathic برای سرطان مری

در طب naturopathic ، معالجات گوناگونی برای مدیریت عوارض جانبی و نیز بهبود راحتی او هم در خلال درمان و هم پس از درمان بکار می رود. این می تواند شامل داروهای گیاهی و غیر گیاهی و نیز تغییرات غذایی باشد.

طب naturopathic می تواند به تسریع زمان بهبود و در برخی از موارد به کوتاه شدن زمان اقامت در بیمارستان و نیز کاهش خطر عفونت پس از جراحی کمک کند. درمانگر naturopathic بر روی خواب بیمار و فعالیت های بدنی بیمار و نیز کاهش استرس او تمرکز می کند.

طب naturopathic می تواند بسیاری از عوارض جانبی درمان سرطان مری را بشرح زیر کاهش دهد:

  • تهوع

  • اسهال

  • سختی در بلع غذا

  • کوفتگی

  • کم شدن آب بدن

علاوه بر پشتیبانی طبیعی از سلامت بیمار، درمانگر naturopathic، تجویز داروها را نیز پیگیری خواهد کرد تا از ایجاد برخی مشکلات برای بیمار جلوگیری شود.

 

طب ذهنی- جسمی برای سرطان مری

سرطان مری می تواند سبب دلشوره و استرس برای بیمار و برای نزدیکان او شود.

در مراکز درمانی، درخلال درمان سرطان مری، مشاوره های فردی، زوجی و خانوادگی ارائه می شود. همچنین بیمار در گروه های مشاوره گوناگون مربوط به سرطان مری شرکت می کند.

خدمات طب ذهنی- جسمی شامل روش های متعددی برای کمک به کاهش استرس و راحتی بیشتر بیمار می باشد. برخی از این روش ها عبارتند از:

  • هدایت با تصویرسازی ذهنی

  • آموزش تنفس عمیق

  • Qigong

  • خنده درمانی

  • انرژی درمانی

درمانگرهای ذهنی- جسمی با تیم درمان همکاری نزدیکی می کنند و در تصمیم گیری ها به بیمار کمک می کنند. آنها همچنین می توانند بیمار را به مسئولین درمانی، گروه های پشتیبان و نیز خدمات مشاوره ای در خانه بیمار و پس از بازگشت او پیوند دهند.

 

توانبخشی برای سرطان مری

سرطان مری و درمان آن می تواند بر روی عملکرد فیزیکی بیمار تاثیرگذار باشد. تیم توانبخشی به بیمار کمک می کند تا نیرو و پایداریش را تقویت کند، اعتماد به نفس خود را دوباره بدست آورد، استرس خود را کاهش دهد و انرژی مورد نیاز برای فعالیت های لازم درخلال درمان سرطان مری را حفظ کند.

تیم توانبحشی می تواند شامل فیزیوتراپیست ها و آسیب شناس های گفتاری باشد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست ها به عنوان بخشی از برنامه درمانی سرطان مری می توانند به طراحی برنامه ورزشی ویژه بیمار کمک کنند، برنامه ای که تمرینات رنج حرکتی را با ورزش های مقاومتی سبک ترکیب می کند تا کوفتگی بیمار را به حداقل برساند و عملکرد فیزیکی او را بهینه سازد.

آسیب شناسی گفتاری و زبانی

این روش بر روی مشکلاتی از قبیل خشکی دهان و مشکل در بلع غذا که ناشی از شیمی درمانی می باشد، تمرکز می کند.

ماساژ درمانی

درمانگرهای ماساژور می توانند به کاهش استرس و درد مربوط به معالجات سرطان مری کمک کنند.

طب سوزنی

در طب سوزنی با قرار دادن سوزن های ظریفی در محل های ویژه ای از بدن، عوارض جانبی مربوط به معالجات سرطان مری را کاهش می دهند و به گردش خون و بهبود ریلکسیشن کمک می کنند.

Auriculotherapy

این روش یک نوع درمان طب سوزنی است که در آن از جریان الکتریسیته در محل سوزن ها استفاده می شود. درمانگر توانبخشی با استفاده از ابزار ویژه ای، نقاط معینی را بر روی سطح گوش تحریک می کند. این نقاط، متناظر با بخش های خاصی از بدن می باشند.

 
کاربر:
رمز:
لینک ها:    
   
 

پیشگامان
پیشگام
کارت فینگر
پردازش تردد